ΕΕΨΥ Διοικητικό συμβούλιο
- Δρ. Σμαρούλα ΠαντελήΠρόεδρος
Η Σμαρούλα Παντελή είναι διδάκτωρ ψυχολογίας από το παν/μιο Surrey της Αγγλίας. Κατέχει τίτλο Master of Science στην Ιατρική Ψυχολογία από το ίδιο παν/μιο. Είναι διπλωματούχος ομαδική ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο ψυχόδραμα από το London Institute of Psychodrama και στο κοινωνιόδραμα από το Manchester School of Sociodrama. Είναι εκπαιδευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου playback από το Northern European School of Playback Theatre.
Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με βάση την Αθήνα και βοηθά άτομα σε ατομικές ή / και ομαδικές συνεδρίες. Λειτουργεί ομάδες ψυχοδράματος και θεματικά σεμινάρια αυτογνωσίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.
Βοηθά άτομα που αντιμετωπίζουν φοβίες, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου, διατροφικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνική – εργασιακή ζωή.
Έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με την ψυχοεκπαίδευση και την υποστήριξη ατόμων σε εργασιακούς χώρους. Συντονίζει σεμινάρια και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων, ηγεσίας, ομαδικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης, επίλυσης συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, ψυχολογικής ενδυνάμωσης και αντιμετώπισης του άγχους.
Έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Alico, Allianz, Bristol Mayers Squibb, Interamerican, Procter and Gamble, Siemens, την ΟΤΕ Ασφάλιση, τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, την Αθηναϊκή Κλινική, το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτωνα, τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη, τα εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου, καθώς και πολλά δημόσια σχολεία μέσης εκπαίδευσης, τον ΟΚΑΝΑ, το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη στην Ηγουμενίτσα και το Κέντρο Πρόληψης Φάρος στη Σάμο και την Ικαρία.
Έχει διδάξει από το 2002 - 2010 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο το μάθημα «Επιχειρηματικότητα και Συναισθηματική Νοημοσύνη».
Έχει θητεύσει ως τακτικό μέλος στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από το 2014-2018.
Αποτέλεσε μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Playback από το 2018 έως το 2023.
Είναι εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοδράματος από τον Σεπτέμβριο του 2024
Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας για ενήλικες και εφήβους, παιδαγωγικών ιστοριών για παιδιά δημοτικού και θεματικών ημερολογίων.
Έχει ιδρύσει και συντονίζει τη θεατρική ομάδα Playback Nuevo με την οποία έχει δώσει παραστάσεις στην Αθήνα και στην επαρχία με στόχο την κοινωνική συνοχή.
- Στυλιανός ΛαγαράκηςΑντιπρόεδρος
Ο Στυλιανος Λαγαράκης γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γαλουχήθηκε με αγάπη και φροντίδα τα οποία ήταν και είναι ανεκτίμητα εφόδια ζωής. Η αγάπη, ο σεβασμός, η αποδοχή του αλλου και η φροντίδα είναι αξίες ζωής που τον διακατέχουν στην επαγγελματική αλλά και στη προσωπική του ζωή.
Σπούδασε Γενική Ιατρική και μετά συνέχισε τις σπουδές του εξειδικευμένος στη Ψυχιατρική, Ομαδική Ανάλυση και Ψυχόδραμα.
Ασχολείται ενεργά με ομάδες στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 1999.
Η σχέση του με τον χώρο της ψυχικής υγείας ξεκίνησε με την παρουσία του στο Θεραπευτήριο της Λερου το 1998 ως μέλος της ομάδας αποασυλοποιησης υπό την αρωγή του Θ. Μεγαλοοικονόμου.
Ήταν μέλος της Association of Therapeutic Communities ως θεραπευτής στη θεραπευτική κοινότητα του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμινας από το 1999-2001 όπου και εκεί γνώρισε το Ψυχόδραμα από την Αφροδίτη Βλαχοχριστοπουλου.
Απο το 2001 - 2003 ως ιατρός στις φυλακές Τυρινθας και στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου διοργανώνει μεγάλες ομάδες κοινωνιοδράματος και μικρές ψυχοδραματικες ομάδες αντίστοιχα.
Από το 2004 - 2010 ως ιατρός στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ και στο ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ συντόνισε ομάδες ψυχοδραματος μαζί με την Λία Πετρίκη και μονοδραματικες συνεδρίες αντίστοιχα.
Στα πλαίσια της Κοινοτικής του Ψυχιατρικής παρουσίας οργάνωσε και συμμετείχε στο project επαναπατρισμού αλλοδαπού ψυχικά πάσχοντα στη πατρίδα του (Bangladesh) με την αρωγή του Θ. Μεγαλοιοκονομου.
Από το 1999 ως μέλος της IAGP έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε πολλαπλά συνεδρια ως ομιλητής και συντονιστής ομάδων ψυχοδραματος. Στη παρούσα φάση είναι μέλος του ΔΣ της IAGP και chair of the Membership Committee.
Από το 2001-2012 ως μέλος της Ε.Ε.Ο.Α.Ψ. διοργάνωσε πολλαπλά σεμινάρια ψυχοδραματος με προσκεκλημένους συναδέλφους από την αλλοδαπή, συντόνισε πολλαπλές 8μηνες ομάδες ψυχοδραματος μαζί με την Ελένη Καρυωτάκη αλλά και την ομάδα ψυχοδραματος της Θεραπευτικής Κοινότητας Κυψέλη.
Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών (C.A.P.E.) όπου γίνονται εκπαίδευση κλασικού ψυχοδραματος, μηνιαία σεμινάρια ψυχοδραματος, εβδομαδιαίες θεραπευτικές ψυχοδραματικες ομάδες (on-site και online) αλλά και μονοδραματικες συνεδρίες. Το 2024 πιστοποιήθηκε η εκπαίδευση ψυχοδραματος του Κέντρου από την FEPTO και το CAPE έγινε μέλος της IAGP.
Το 2013 ίδρυσε επίσης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΟΣ που γίνεται έκτοτε κάθε δυο χρονια στη Κρήτη με παγκόσμια συμμετοχή συναδέρφων από όλο το κόσμο. Ένα ιδιαίτερο γεγονός, μια ανθρώπινη συνάντηση επαγγελματιών που εστιάζουν στις αξίες τις ζωής και στην απόλαυση του συνευρίσκεσθε.
Από το 2010 συνεργάζεται με τον Ulli Lobach τον ιδρυτή του Theater fur die seele και διοργανώνουν τριήμερα σεμινάρια και workshops
Από το 2017 έως και σήμερα συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Suzhou στη Κίνα ως εκπαιδευτής και επόπτης ψυχοδραματος
Εκπαιδευτές του στο Ψυχόδραμα οι Hilde Gött και ο Christof Hutter.
Στην παρούσα φάση ολοκληρώνει τη συγγραφή ενός ψυχοδραματικό βιβλίου με θέμα “the Psychodramatic applications on sexuality”
- Άγγελος ΛεβέντηςΓενικός Γραμματέας
O Άγγελος Λεβέντης είναι Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός & Ψυχοδραματιστής - Ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στο Ψυχικό Τραύμα μέσω N.A.R.M, M.Ed και επιστημονικά υπεύθυνος του Zen Therapy Center Κέντρο Ψυχοθεραπείας με έδρα στην περιοχή Γουδή της Αθήνας. Ειδικεύεται στο Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα, Αγχώδεις Διαταραχές, θέματα Ταυτότητας και Φύλου LGBTQI+, Αυταξίας, Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής & Εικόνας Σώματος. Είναι συγγραφέας του ebook Ψυχικής Αφθονίας "Πέρνα απ΄την επιβίωση στη ΖΩΗ" διαθέσιμο δωρεάν στο website του angelosleventis.gr
Eκπαιδεύσεις:
• Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας (B.Sc in Social Work, 2012-2018, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών)
• Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (M.Ed in Special Education, 2018-2020, University of Nicosia & University of Patras)
• Κλασικό Μορενικό Ψυχόδραμα, Κοινωνομετρία & Ομαδική Ψυχοθεραπεία (Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών, 2009-2013 & Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών, 2017-2019)
• Yoga Teachers Training (YTT-200, 2018-2019)
• ΛΟΑΤΚΙ+ Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία – LGBTQI+ affirmative (Orlando LGBT, 2020)
• CBT-E για Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής & Εικόνα Σώματος (Αιγινήτειο Νοσοκομείο & ΕΠΙΨΥ, 2022)
• NeuroAffective Relational Model (N.A.R.M.) για τη Θεραπεία Αναπτυξιακού Τραύματος – Τραυματοθεραπεία (NARM Greece, 2023-2024)
Εμπειρία:
• 3500+ ώρες συνεδριών – Κλινική Εμπειρία ως Ψυχοθεραπευτής σε ατομικές συνεδρίες & συντονισμό ομάδων
• 400+ ώρες εισήγησης σεμιναρίων σε ομάδες & εταιρείες
Soul-feeding δραστηριότητες:
• Καλλιτεχνική Εκπαίδευση (Πιάνο 8 χρόνια, Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής & Σύνθεση 4 χρόνια, Θέατρο – Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός 6 χρόνια), Συμμετοχή σε παραστάσεις και συναυλίες & Διδασκαλία Πιάνου – Τραγουδιού – Θεωρία Μουσικής
• Όμιλος Ρητορικής & Ηγεσίας Toastmasters (2014-2020)
• Πιστοποίηση Scuba Diving – Αυτόνομης Κατάδυσης OWC (PADI Open Water Certification – 2018 - Αγάπη ΚουστένηΤαμίας
Ονομάζομαι Αγάπη Κουστένη και είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο ψυχόδραμα, στην ψυχοδυναμική ανάλυση, στην ΛΟΑΤΚΙ+ επιβεβαιωτική θεραπεία και σε θέματα φύλου. Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχόδραμα στο Psychodrama Institute for Europe, Berlin και στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο Orlando LGBTQ+, Master's Degree in Gender Studies: Methodologies, Theories, Policies στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Κλασσική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η κλινική μου εμπειρία εστιάζεται στο ψυχόδραμα και στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για την πρόληψη, συμβουλευτική, αυτογνωσία και θεραπεία ενηλίκων/εφήβων/παιδιών, γονέων, ζεύγους/σχέσεων και οικογένειας.
Έχω εργαστεί κλινικά σε δομές με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως ασυνόδευτες/ους ανήλικες/ους ως υπεύθυνη προστασίας ανηλίκων στο Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων – House2 (2022-2023), προσφύγισσες και μετανάστριες στην Μέλισσα – Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα (2018-2019), άστεγες/ους στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ 2013-2014), άτομα με αναπηρία στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ 2022) και στο Εργαστήρι – Κέντρο παροχής υπηρεσιών σε ΑμεΑ (2006).
Από το 2018 συνεργάζομαι με τον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPEinGA) ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας ψυχοδράματος και εισηγήτρια σεμιναρίων, θεωρητικών παρουσιάσεων και διαλέξεων. Στο παρελθόν, αντίστοιχα, είχα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών (ΙΨΑ 2016-2019), την Ομαδική Ψυχοθεραπεία Αμαρουσίου (2010-2016), το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου (2011) και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΟΑΨ 2008-2009).
Στον σχολικό τομέα έχω συνεργαστεί με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Συμβουλευτική Ψυχολογική Υπηρεσία (2011-2012), έχοντας σαν αντικείμενο την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών και την ανάπτυξη και πραγματοποίηση ποικίλλων ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων/σεμιναρίων. Επίσης, αντίστοιχα, στο Α’ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού (2010-2015) και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας (2015-2016).
Στο ιδιωτικό μου γραφείο, πέραν των ατομικών συνεδριών και των ψυχοδραματικών ομάδων, συντονίζω ομάδες επιβεβαιωτικής προσέγγισης με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ομάδες σινε-ψυχοδράματος, οι οποίες εμπεριέχουν την κινηματογραφική εμπειρία και το ψυχόδραμα.
Τέλος, έχω ασχοληθεί με το θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτρια και ψυχοδραματίστρια (με συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, το θέατρο Λόγου & Τέχνης 104,το θέατρο οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το θέατρο Χώρα, το θέατρο Κάππα, το θέατρο Αργώ, το Κινηματοθέατρο Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά.) και τον κινηματογράφο γράφοντας σενάρια και σκηνοθετώντας ταινίες μικρού μήκους (με συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).
- Δέσποινα (Νέλη) ΒυζαντιάδουΜέλος
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στην πόλη που αγαπώ τόσο πολύ, τη Θεσσαλονίκη. Από έφηβη φλέρταρα με την Ψυχολογία. Μετά τις πρώτες μου σπουδές σε αυτό το αντικείμενο (πτυχίο Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ) εξειδικεύτηκα στην Ψυχομετρία και εργάστηκα από το 1991 ως το 2001 σε ψυχιατρικές κλινικές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της διάγνωσης και στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας και Κλινικής Ψυχολογίας.
Λίγο πριν το 2000 γνώρισα το Ψυχόδραμα και εντυπωσιάστηκα αμέσως από την αμεσότητα των τεχνικών του και από τη δύναμη με την οποία άγγιξε την καρδιά μου. Μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκα να αλλάζω ρόλους, να στήνω σκηνές από περιστατικά που με είχαν επηρεάσει και να γίνομαι παρατηρητής του εαυτού μου και των σχέσεων μου με τους άλλους. Στο τέλος αυτής της πρώτης μου επαφής είχα ήδη αποφασίσει ότι ήθελα να εκπαιδευτώ σε αυτό το μοντέλο.
Παράλληλα με τις σπουδές μου στο Ψυχόδραμα μετεκπαιδεύτηκα στη Συμβουλευτική και έκανα τα πρώτα μου βήματα, το 2001, στο ελεύθερο επάγγελμα ανοίγοντας ιδιωτικό γραφείο και παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής. Καθώς προχωρούσα προς το τέλος της εκπαίδευσής μου στο Ψυχόδραμα είχα υποκύψει σε μια ακόμα αγάπη, αυτήν της συγγραφής, γράφοντας τα δύο πρώτα μου βιβλία εκ των οποίων το πρώτο είχε τίτλο ‘Φάκελος Διαπραγμάτευση’ και το δεύτερο ‘Μαθαίνοντας να διαπραγματεύεσαι ανάγκες, επιθυμίες και αιτήματα’.
Αποκτώντας το δίπλωμα Ψυχοδράματος από το London Centre for Psychodrama με εκπαιδεύτρια την Jinnie Jefferies, ήμουν σίγουρη ότι θα συνέχιζα την ακαδημαϊκή μου ενασχόληση με αυτή τη θεραπευτική κατεύθυνση. Έτσι κι έκανα. Πιστοποιήθηκα ως επόπτρια και αργότερα ως εκπαιδεύτρια αποκτώντας μάλιστα τον ανώτατο τίτλο σπουδών, αυτόν της senior trainer στο ψυχόδραμα. Όλες οι πιστοποιήσεις μου είναι από το London Centre for Psychodrama και το British Psychodrama Association.
Εφαρμόζω το Ψυχόδραμα στο ιδιωτικό μου γραφείο σε ατομικές, ζευγαρικές και ομαδικές συνεδρίες και συντονίζω βιωματικά εργαστήρια αυτογνωσίας αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Χρησιμοποιώ επίσης βασικές αρχές και τεχνικές της Συστημικής προσέγγισης καθώς μετεκπαιδεύτηκα στη Συστημική Συμβουλευτική Ζεύγους στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης με εκπαιδεύτρια τη Βιργινία Ιωαννίδου. Τέλος πιστοποιήθηκα ως εκπαιδεύτρια / συντονίστρια Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων με εκπαιδεύτρια τη Βασιλική Παππά.
Απολαμβάνω να διευκολύνω τους θεραπευόμενους σε ζητήματα ορίων, άγχους, αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και διαπροσωπικών σχέσεων υποστηρίζοντας ότι ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να επενδύει στις σχέσεις χωρίς να χάνει τον εαυτό του. Κάτι άλλο που απολαμβάνω να κάνω είναι να δίνω ομιλίες για ζητήματα ψυχικής υγείας συνδυάζοντας το επιστημονικό με το καλλιτεχνικό στοιχείο επί σκηνής. Οι ομιλίες μου διοργανώνονται από φορείς όπως το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αλλά και πολιτιστικούς / επιστημονικούς συλλόγους ή κολλέγια.
Κατά το παρελθόν υπήρξα επιμορφώτρια νηπιαγωγών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και συντονίστρια ομάδων γονέων στο Δήμο Νεάπολης και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Και στους δύο ρόλους που είχα χρησιμοποιούσα τεχνικές Ψυχοδράματος κάνοντας πιο πλούσια την εμπειρία των συμμετεχόντων.
Η αγάπη μου για τη συγγραφή δεν περιορίστηκε στα δύο πρώτα βιβλία που είχαν κυκλοφορήσει το 2004. Συνέχισα να γράφω και να εκφράζομαι μέσα από τα επόμενα βιβλία που είναι τα εξής: ‘Ώρα για δράση’ με ασκήσεις για ζέσταμα στην κλινική ή/και εκπαιδευτική πράξη (2010), εκδόσεις University Studio Press – ‘Ένα ταξίδι είναι η ζωή’ (2015) αυτοέκδοση, ‘Και τώρα οι τρεις μας’ (2019), εκδόσεις University Studio Press – ‘Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης’ (2020), εκδόσεις iWrite – ‘Ακροβάτες της αγάπης – Όρια και ισορροπία στις συντροφικές σχέσεις’ (2023), εκδόσεις iWrite – ‘Ώρα για δράση – βιωματικές ασκήσεις για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς’ (2023), δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση, εκδόσεις University Studio Press.
Αρθρογραφώ σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά (Κulturosupa.gr, Karfitsa.gr, Thessaloniki Life, Health Magazino, Glow, Επιλογές Μακεδονίας) και ασχολήθηκα από το 1993 ως το 2000 με την ηλεκτρονική δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτρια – παρουσιάστρια καθημερινών τηλεοπτικών εκπομπών (TV Μακεδονία, Βεργίνα Τηλεόραση, Cosmos TV) και με στήλες ψυχολογίας σε ραδιοφωνικές εκπομπές.
Τα όνειρα ποτέ δεν τελειώνουν όπως και οι στόχοι. Γι’ αυτό εύχομαι να μπορώ να εμπλουτίζω το βιογραφικό μου από καιρό σε καιρό με νέες μετεκπαιδεύσεις, νέες εμπειρίες και νέα ενδιαφέροντα.